Şerit Komutlarını Atla

Okulumuz

Giriş

YOZGAT POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı, yatılı bir eğitim kurumu olup amacı, Emniyet Teşkilatına Polis Memuru yetiştirmektir. 1988 yılında yapımına başlanan Yozgat Polis Okulu, 1997 yılında 266 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamış, Yozgat Polis Okulu 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nda yapılan değişiklikle 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüştür. 30.07.2015 tarihli Bakan onayına istinaden 21.08.2015 tarihi itibari ile Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür.
        Müdürlüğümüz Yozgat ili Fatih Mahallesinde 14 826m² kapalı alanı ile birlikte 105 184m² üzerinde faaliyet göstermekte olup; yapımı devam eden ek bina ile birlikte 39 318 m² kapalı alana sahip olacak ve toplamda 125 388 m² arazi üzerinde Çamlık Milli Parkı ile iç içe konuşlanmıştır.
        Müdürlüğümüzde; 40–45 kişilik 12 dershane, 8 ve 12’şer kişilik 50 koğuştan oluşan 502 kişilik Yatakhane, 400 kişilik Yemekhane, 140 kişilik Öğrenci Dinlenme Salonu, 174 kişilik Sinema Salonu, 470 kişilik Konferans Salonu, 38'er kişilik 3 Adet  Bilişim Salonu, İlkyardım Sınıfı, Ar-Ge Sınıfı, Kütüphane, Kondisyon Salonu, 600 kişilik Spor Salonu, İş Ocakları, Revir, Hamam ve Garaj bulunmaktadır.
        Ayrıca Ek Hizmet Binamızda; 34 kişilik 20 derslik, 4 kişilik 133 koğuştan oluşan 532 kişilik yatakhane, 672 kişilik yemekhane, 475 kişilik konferans salonu, 36 kişilik bilgisayar sınıfı,30 Kişilik ilk yardım sınıfı,1 adet kütüphane, 2 adet kondisyon salonu, 494 kişilik spor salonu bulunmaktadır.
      Yozgat İli, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, maddi ve manevi gereksinimlerini karşılayabilme olanaklarına sahiptir.  Gerek, Çamlık Parkı gibi doğal bir güzelliğin ve temiz atmosfer ortamının hemen okulumuzun yanında bulunması, gerekse de milli ve manevi kültürel zenginliğimizin en iyi temsil edildiği bir şehir olması sebebiyle; öğrencilerimiz istenilen polis kimliğini en uygun şekilde kazanabilmektedirler.
  • Polis Radyosu
  • Kurumsal E-Posta